Passa al contingut principal

Lectura


Premios SM 2019

 
El día 11 de abril se daban a conocer los ganadores de los premios El Barco de Vapor y Gran Angular. Y posteriormente, el jueves 25 de abril la Real Casa de Correos de Madrid acogía a dichos autores para la entrega de los premios.

Premio El Barco de Vapor - Los escribidores de cartas, de Beatriz Osés

 
El jurado del Premio SM El Barco de Vapor 2019 decidió otorgar el galardón -dotado con 35.000 euros- a la obra de literatura infantil Los escribidores de cartas, de la autora Beatriz Osés García, porque «con un lenguaje sencillo y accesible para los niños, reivindica la comunicación tradicional en una época en la que estamos hiperconectados; porque dibuja unos personajes que no dan las cosas por perdidas y nos enseñan que no hay que rendirse y porque muestra que la pequeña decisión de una persona puede transformar a mejor a toda una comunidad».
Los escribidores de cartas
 
El río, o la culebra, cruza el pequeño pueblo de Noaberri. Federico, el cartero, está a punto de perder su empleo. Iria, su nieta, tiene un plan para salvarlo. Pero don Isidoro, el alcalde, odia el río y también a Federico. Mientras las cartas se están muriendo, todos ellos esconden un secreto… ¿Adivinas cuál?
 
Una novela fresca y divertida que demuestra que la buena intención de una sola persona puede transformar a toda una comunidad.
 

Premio Gran Angular - Blanco de tigre, de Andrés Guerrero

 
El jurado del Premio SM Gran Angular 2019 decidió otorgar el galardón -dotado con 35.000 euros- a la obra de literatura juvenil Blanco de tigre del autor Andrés Guerrero por «ser una aventura legendaria y mágica en la que una niña se atreve a apartarse del mundo reglamentado para enfrentarse a su libertad y a su mitad salvaje. Un canto a la naturaleza que también es un relato de aventuras, amor, fortaleza y sacrificio».
Blanco de tigre
 
Esta historia pasó hace muchos años. Tantos que hoy nadie habla de ella. Aquellos que aún la recuerdan, aseguran que fue tan solo una leyenda de tantas que se fraguaron en lo más recóndito de la selva. Pero no lo es. Nunca lo fue.
 
Un día, el azar quiso que el destino de mi hermana Duna se cruzara con el del tigre blanco. Y juntos encontraron su lugar.
 

Amb l'activitat de LECTURA AMB LES FAMÍLIES vàrem acordar que els vostres fills ens recomanarien els llibres que per ells són molt adients i divertits per poder llegir si és que no ho heu fet abans. El llistat és aquest:
 • Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar OLIVIA
 • !Locuras lejos de casa! JASMINA
 • Momo VENUS
 • Diario de Greg !Atrapados en la nieve! PAULINA
 • Gerónimo Stilton Tercer viaje al reino de la fantasía LUNA SCOTT
 • Luces nocturnas ZOFIA
 • Diario de Greg Mala suerte ÓSCAR
 • Torres de Malory ELLA
 • Asesinato en Letrópolis ESTRELLA
 • El principito ADRIÁN e IZAN ÁLVAREZ
 • Los futbolísimos PETAR
 • Yo soy Malala CAROLINA (mamà de Luna Heras)


Vos pos un enllaç molt interessant per als pares i mares en relació amb la lectura i com podem fer per a que els agradi...o no, la lectura als nostres infants. Tal vegada us servesqui d'ajuda per aclarir i entendre una miqueta més als nins i nines...


PROPOSTA PER GAUDIR DE LA LECTURA...

Germans
Qui no ha pensat mai en el seu germà o germana com un animal molest que fa la vida molt més complicada?
Mal2
Els germans poden ser una molèstia però, de vegades, no hi ha res millor que tenir-los al nostre costat...
Germans
Rocio Bonilla presenta Germans, un llibre divertit, tendre molt original sobre les relacions entre germans
Germans!

2 'THINKS FOR KIDS´

'Thinks for kids', de Raúl Bermejo i Nacho Ve, publicat per Kitsune Books, és un llibre de manualitats per fer en família que facilita l'aprenentatge, potencia la llibertat de decisió del nen, la creativitat i el respecte per la feina dels altres. Ho fa de la mà d'una sèrie de propostes de manualitats assequibles a qualsevol edat i pressupost. Aventura i llegenda és la proposta que us recomano aquesta setmana. Un còmic d’aventures: La Senda de los druidas ens introdueix en el caràcter mític i ancestral de la cultura celta i el món dels druides. De bon segur que us agradarà...

Si cerques un bon llibre i encara no has llegit “Wonder” et diré que es tracta d’un llibre preciós que comença així: “Ja sé que no sóc un nen de deu anys normal i corrent. Vull dir que faig coses normals: menjo gelats, vaig en bici, jugo a pilota, tinc una Xbox. Però..."

L'edat entre els 10 i 14 anys és una delicada etapa en la formació definitiva del bon lector, ja que és aquí és on molts es perden, un efecte més de adolescència, habitualment el que supera aquest període com a lector habitual, rarament deixa de ser-ho un cop adult, per tant, més que mai, una bona tria dels títols a llegir és absolutament necessària, tenint en compte quins són els seus interessos. Des d'aquesta pàgina intentaré contribuir a poder transmetre la passió per la lectura, un plaer per a tota la vida.
 

Comentaris

 1. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. A mi tampoc em deixa entrar a cap activitat

  ResponElimina
 3. Ja està solucionat! S'han canviat els enllaços i ara sí que podreu practicar! Moltes gràcies per avisar-nos!

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

APADRINA UN MOT

Dins el contingut de llengua catalana, na Joana ens ha duit a classe una activitat lúdica amb paraules que no coneixíem i que ens ho ha fet passar d'allò més bé. El diccionari sempre guarda tresors que fins que no els descobreixes no saps el que te perds...
VIATGE D'ESTUDIS 2018

No pot ser més meravellós per múltiples motius el viatge. El temps, la postal nevada que ens ha rebut a La Masella, els monitors, l'esforç realitzat per tots els alumnes i la superació que han mostrat.
Demà ens esperen classes al matí i horabaixa, així que podrem aprendre encara més i viure el que resulta ser una experiència única per a noltros.
Vos deixam un resum del que està sent el nostre viatge...gràcies papis, mamis, família i amics per l'esforç realitzat. Val molt la pena, mirau, mirau...


EXCURSIÓ A ORIENT

L'excursió a Orient i en concret al Salt des Freu significà poder tocar de primera mà la natura i la nostra estimada Serra de Tramuntana. La manca de pluja al llarg d'aquest 2019 deixà una evidència clara de la manca d'aigua i el que suposa pels boscos i garriga de la nostra illa.  Les alzines, els pins i ullastres decoraven l'entorn i els alumnes s'ho passaren d'allò més bé en un entorn com deim, espectacular!