Passa al contingut principal

Avui recomanam com a lectura...

La ciutat secreta del Toubkal de l’autor i periodista balaguerí Francesc Puigpelat és l’obra guanyadora de la XXVII edició del premi de literatura juvenil Gran Angular. A la venda des del dia 10 d'octubre.

Sinopsi
L'any 1941, una arqueòloga francesa, la Julie Bonnet, arriba a Aroumd, una vila marroquina al peu del Toubkal. Allà coneix la Fàtima, una jove de setze anys, òrfena, que serà la protagonista de la història. Al cap de pocs dies també hi arriba una expedició alemanya comandada per un coronel de les SS, el Franz Wellens, i per un arqueòleg francès, el Thierry Lamarque. El seu objectiu aparent és buscar pintures rupestres a la serralada del Toubkal. De seguida es descobreix que la Julie i el Thierry s'havien conegut anys enrere, en una expedició durant la qual havia mort el Paul Bonnet, el germà de la Julie. En realitat, ella sempre ha sospitat que va ser el Thierry Lamarque qui va assassinar el seu germà per enveja, perquè el Paul havia descobert la mítica ciutat de l'Atlàntida però no li volia revelar on era.
La Fàtima es converteix en la guia de la Julie, i juntes troben l'Atlàntida, on només hi ha un habitant: l'Egbon Djinn, una mena de monstre o esperit que apareix als cims de la serralada quan cauen les primeres nevades. Però els nazis, que les han seguit, també arriben a l'Atlàntida i es preparen per saquejar-la. La Julie i la Fàtima intenten impedir-ho, però els alemanys les capturen i amenacen d'assassinar-les.
En el desenllaç, sorprenent, hi té un paper destacat l'Egbon Djinn.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JUGA AL SUDOKU

Sudoku ( japonès : 数独 sūdoku ), sovint escrit també Su Doku , és un trencaclosques de col·locació que requereix només paciència i una certa habilitat lògica , si bé alguns trenca-closques poden ser realment difícils de resoldre. El joc es composa d'una graella de 9×9 cel·les subdividida en 9 subgraelles de 3×3 anomenades regions. Donats uns quants números inicials, l'objectiu és col·locar un número de l'1 al 9 en cada cel·la de tal manera que mai coincideixin dos números iguals en cada línia horitzontal, vertical o en cada regió. http://www.sudoku-online.org/

ELS AMICS, MAI S'OBLIDEN

Els alumnes de 6è han volgut tenir un detall amb un gran amic que va partir a viure a València però que mai s'han oblidat d'ell en tot aquest temps, no és altre que 'Deivid' . Per aquest motiu, Pablo, Erik i Borja així com tota la seva classe i professors, l'envien una abraçada molt gran i esperen i desitgen que estiguis molt bé! 'Deivid' , no t'oblidam i t'estimam molt!